aanpak coaching

Oplossingsgericht

Waar gaat het nu werkelijk om? Daar kom je achter in onze gesprekken. Jij kunt je verhaal kwijt. Dat kan al een hele opluchting zijn. Maar we kijken ook wat we eraan kunnen dóen. Kan een situatie aangepakt worden, dan is dat altijd de beste optie. Is verandering niet mogelijk? Dan heb je een andere aanpak nodig om hiermee om te gaan. Heb je je uitdaging helder, dan heb je meteen een richting voor jouw vervolgstappen. 

Acceptatie en focus op waarden

Naast het vinden van praktische oplossingen zijn er ook genoeg zaken waarvoor dit NIET lukt. 

Dat kan te maken hebben met jouw mate van invloed. Heb je geen invloed, maar maak je je wel druk hierover, dan kan dit heel lang doorgaan. 

Of heb je last van iets in je eigen gedrag of emoties waar je maar geen vat op krijgt? Voor deze dieper liggende issues kan acceptatie een grote vooruitgang zijn. Want maak je je hier minder druk om, dan kun je meer aandacht geven aan de zaken die dicht liggen bij jouw persoonlijke waarden. Dit is de gedachte achter een methodiek uit de psychologie die steeds vaker toegepast wordt: Acceptance en Committment Therapy (ACT).
‘Makkelijk praten’ hoor ik je denken. Want hoe kan ik accepteren wat ik niet wil hebben? Hoe kan ik loslaten? ACT is hierbij zeer behulpzaam. Bij Lank kan je hiervoor terecht.

Waag jij die sprong in het diepe?

Het is het waard!

Zodat jij je beter voelt en prettiger in het leven staat. 

Dat levert jou direct wat op, maar ook indirect. Als jij meer rust en balans hebt, dan straal je dat uit naar anderen. En dat heeft effect. Mensen in je omgeving reageren hier op, zeker weten!

Naar Lank als je

Niet lekker in je vel zit, en niet precies weet waar dat nu aan ligt.
Last hebt van stress of disbalans en meer rust wilt.
Al langere tijd ontzettend moe bent en je energie weer wilt.
Vastloopt in je werk of in je opleiding en inzicht wilt in hoe je verder gaat.
Een verandering ervaart waar je moeite mee hebt,
En een goede manier wilt vinden om er mee om te gaan.
Een nieuwe stap in je leven wilt verkennen.

Sessies binnen – in praktijkruimte – of buiten in de natuur

Het coachtraject

Intake

Wederzijds vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor een goed coachingstraject. Daarom is de intake bedoeld als kennismaking. Tevens is het een eerste verkenning van je vraag en de achterliggende situatie. We maken een inschatting van het aantal benodigde sessies.

Vervolgsessies

We diepen je vraag verder uit en bepalen je doel of je wens. Vervolgens gaan we in een aantal sessies daarmee aan de slag. We bekijken je vraag van verschillende kanten. We gaan de diepte in. Zodat jij inzicht krijgt in waar het precies aan schort. Vervolgens maken we het praktisch: wat te doen? 

Korte evaluatie na sessie 5

Na vijf sessies maken we tussentijds de balans op. Wat zijn de resultaten en leerpunten tot nu toe?
We ronden af of nemen de leerpunten mee in de vervolgsessies. Tot je op het punt bent waar je wilt zijn. De meeste mensen komen 5-10 keer.

Als wat je doet niet werkt, doe dan wat anders

De basis

We hebben allemaal onze eigen normen en waarden, maar ook overtuigingen en persoonlijke behoefte aan zingeving. Dit beïnvloedt hoe je tegen situaties en gebeurtenissen aankijkt en hoe je ze ervaart. Alle waarneming die je doet zijn jouw ‘persoonlijk filter’ gepasseerd. Met andere woorden: Er is een verschil tussen een gebeurtenis of feit en hoe verschillende mensen het beleven en onthouden. Denk maar aan het spelletje dat je een kort verhaaltje doorfluistert in een kring. Na een paar keer doorgeven is het verhaal al helemaal veranderd.

Ook jij draagt je levensgeschiedenis én die van je familie met je mee

We kijken allemaal door onze eigen bril naar gebeurtenissen. Welke bril zet jij op?