Ik ben Laura

Lank Coaching: sinds 2016

Na vele jaren in loondienst en met een schat aan ervaring in mijn rugzak heb ik in 2016 een spannende stap gezet: ik heb ontslag genomen om mijn eigen bedrijf verder uit te bouwen. Al eerder deed ik opleidingen op gebied van coaching. Sindsdien werk ik als zzp’er. Voor een deel van mijn tijd ben ik onderdeel van de landelijke organisatie Instatera,  als stress- en burn-out specialist. Wat kun je van mij verwachten?

'Mijn houding is open en onderzoekend. Belangrijke waarden zijn voor mij oprechtheid en betrouwbaarheid. Dat neem ik ook mee in mijn werk als coach. Ik luister zonder oordeel naar je verhaal en samen zoeken we de ruimte op en doorbreken we de vicieuze cirkel. Zodat jij straks zelf vanuit rust en met vertrouwen verder kunt op je vernieuwde pad. Je kunt op me rekenen en ik ben pas tevreden als jij het bent.'

Opleiding en ervaring

Als twintiger opgeleid aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (textiel, HBO) en aan de Erasmus Universiteit (bestuurskunde).

Jarenlange ervaring bij overheidsorganisaties en gezondheidszorg, de laatste 10 jaar als (sr.) communicatieadviseur.

Start van coaching: Academie voor Psychodynamica: Opgeleid tot professioneel coach. Deze opleiding is als Post-HBO Registeropleiding geaccrediteerd door het CPION.

Aanvullende specialisaties gedaan op het gebied van voice dialogue en ademcoaching (bij Annette Weers), en burn-out (bij Fred Streefkerk en Tanja de Bont).

Gecertificeerd volgens Plato-normen (CPION) voor medische basiskennis en psychosociale basiskennis.

Voor stress- en burn-out coaching verder gedegen opgeleid bij de HRD Academy (bij Annita Rogier).

Ik ben erkende burn-out coach bij de VESB (Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-out coaches, in België).

Burn-out specialist bij landelijk netwerk-organisatie Instatera.  

Aangesloten bij de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (NOBCO). Deze belangenvereniging hanteert voor de aangesloten coaches een Ethische Gedragscode met daaraan gekoppeld een Klachtenreglement. Dit biedt de gecoachte bescherming en bewaking van de kwaliteit van de beroepscoach.

Certificaat basis opleiding Acceptance and Committment Therapy plus certificaat ACT en slapeloosheid bij instituut Act in Actie.

De naam Lank

In het Nederlands kennen we lank van lankmoedig. Daar zit mildheid in en ‘lang moedig’. Lanke of lenken wordt verder gebruikt in het Duits (en in de Achterhoek) en betekent ‘draaien, buigen, sturen’. Dus draaien, buigen en sturen, met wat mildheid: dat kunnen we goed gebruiken om op een prettige manier in beweging te komen! 

Het schilderij van Eef van Brakel staat hiervoor symbool. In dit schilderij is volop beweging te zien, je kunt de wind bijna voelen. En dat pad, waar gaat dat nu precies heen? Ik zie jou daar lopen, in de wind, in beweging.